Siskoni valmistui viime syksynä ja halusin antaa hänelle jotain erityistä valmistujaislahjaksi. Koska hänkin on nukkekotiihmisiä, oli lahjan muoto selvä, siis jotain miniä.
Siskoni on minua kymmenen vuotta nuorempi ja elää niitä niin sanottuja ruuhkavuosia. Hänen elämänsä on täynnä työtä, opiskelua, lapsia, luottamustehtäviä eli täyttä työtä aamusta iltaan. Nukkekotitouhutkin ovat jääneet lähinnä unelmiksi ja odottamaan rauhallisempia aikoja.
Tiedän mistä siskoni nauttii, joten rakensin kiireisen naisen päiväunen, joka on sauna lammen äärellä, kasvimaa, kukkia, lukemista, hyvää syömistä ja lasillinen laatuviiniä.


Tässä yleiskuva saunapihasta. Olen rakentanut kaiken pääosin itse tosin käyttäen valmiita kirpputoreilta ja Tiimarin ehtymättömiltä hyllyiltä löytyneitä tarvikkeita.



Etupiha on nautiskelua varten. On rauhallinen iltahetki ja aikaa ihan vain itselle. Saunan ovi on kutsuvasti auki ja koivuhaloilla lämmitetty kipakka löyly odottaa kylpijää.



Saunan nurkalla on pieni lampi, jossa voi vilvoitella saunomisen lomassa ja saunan päässä tuoretta satoa antava kasvimaa.



Talon runko on aaltopahvia. Päällystin seinät balsalla elementteinä ja kokosin maalauksen jälkeen. Ihan ristimittaan eivät talon kulmat tulleet, vähän vinkkelit ovat vinossa. No, sauna on varmaakin vanha ja talven roudissa perustuksiltaan painunut. Ensimmäiseksi rakennusprojektiksi tämä on mielestäni kuitenkin jotakuinkin onnistunut. Talon ullakolla on vielä patterilla toimivat led-valot, niistä en valitettavasti onnistunut saamaan kuvaa.



Nautinto on tätä; hyvä kirja, lempikarkit, leivonnaiset ja lasi viiniä käden ulottuvilla.
Elämästä nautiskeleva siskoni on kirpputorilöytö. Kirjan olen rakentanut netisä printatuista kansista ja minikokoisesta EU:n perustuslakikirjasta.



Herkkupöytä on valmiina. Viinipullo on osa jääkappimagneettia, ruusut Tiimarista. Karamellit muovasin Fimo-massasta ja rasia on kullan värisellä kontaktimuovilla päällystetty paperilaatikko. Viinilaseja saa kätevästi kun tyhjentää sopivia alkon pulloja ja leivonnaiset ovat massasta tehtyjä.



Sauna on pian sopivan kuuma kylpijän tulla ja pukuhuoneessa odottavat puhdas pyyhe ja rasiallinen kaunistaumista varten varattuja pesuaineita ja rasvoja.
Sauna ja pukuhuone ylhäältä päin kuvattuna. Mökissä eivät seinät avaudukaan, joten tämä perspektiivi on ainoa mahdollinen tarkastella huoneita.



Saunan lattia on kontaktimuovia, lauteet balsaa, samoin seinät. Kiukaan tein mustasta pahvista, savutorvi on mehupilli ja tiilimuuri itsekovettuvaa savea. Lattiamatto on leikattu pöytätabletista. Vesikiulun vesi on kynttilägeeliä. Ikkunalla oleva kynttilä on oikeasta pienennetty, kynttilänjalka on vaatesolki.



Pukuhuneen kalusteet, lattia ja seinän alaosa on balsaa, seinän yläosa pellavaa. Naulakot olen muovaillut muovipäällysteisestä rautalangasta, nuppeina helmet. Maton kudoin villalangasta lasten kutomiskehikossa (leluliikkeestä löydetty).



Pukuhuoneen peili on koristeltu äärikuvatarroilla ja kampaustarvikkeet on tuunattu barbileluista maalaamalla ja tarroilla.


Kasvimaassa satoa antavat porkkanat, tomaatit, salaatit ja kukkakaalit. Herneet ovat vasta tavoittelemassa tukikeppejä (olisiko myöhäinen kylvö syynä viivästykseen).



Penkit muotoilin oassis-sienestä ja päällystin kahvinporoilla. Kasvikset on Fimo-massasta. Lehdet ja herneenvarsot on muokattu tekokukkien lehdistä. Nurmikko on kuivattua tilliä (antoi pitkään mukavan ominaistuoksun työlleni).


Siskollani on oltava aina kukkia, joten pihassa loistavat kangasruusut.





Siskolleni saunaa ei voi olla ilman vettä ja se asia tuotti minulle eniten pään vaivaa. Lampi on tehty muovirasiaan, jonka reunoja on madallettu. Vuorasin rasian hiekalla ja kivillä. Vesi on kynttilägeeliä, päällystin pinnan kontaktimuovilla, sillä geeli kerää hetkessä kaikki ilmassa olevat pölyt. Lumpeenkukat on tehty tekokukista.



Lammessa asustaa myös muutama kala.