Kukkamäen perheen keittiötä hallitsee varmoin ottein parheen keittäjä Maini.
1302286.jpg

Maini on kotoisin Viipurin lähistöltä, joten karjalanpiirakat ovat usein maisteltuja herkkuna Kukkamäen perheessä.
1275739.jpg

Runsaasti katettu illallispöytä odottaa talon palvelusväkeä istahtamaan kiireisen päivän jälkeen nauttimaan Mainin leipomuksista ja kaupungin uusimmista juoruista.
1297144.jpg

Illallispöytä myös toisesta perspektiivistä. Pullalautaset ovat vuosien varrella saamiani lahjoja. Keitettyjen kananmunien munakuppeina on ilmakiväärin panoksia. Juustot, voin, hillon ja korvapuustit olen tehnyt itse Fimo-massasta. Maito on valkeaa maitoliimaa ja sokeriastian sokeri suolaa, jonka kiderakenne sopii paremmin nukkekodin mittakaavaan. Ylemmässä kuvassa oleva kori on punottu paperinarusta.
1302303.jpg

Keittiön nurkassa hiirivahtina seisova kissa on ehkä ensimmäinen talteen ottamani esine, josta alkoi haaveilu omasta aikuisten nukkekodista. Se on odottanut paikkaansa uskollisesti ainakin parikymmentä vuotta. Unelmista kannattaa pitää kiinni, ne voivat toteutua. Siivoussetti on jääkaappimagneetti.
1302274.jpg
Yhtenä jouluna vuosia sitten löysin pukin kontista pienen paketin. Sieltä kuoriutui esiin tämä mieheni siskon Sinikan maalaama posliiniastiasto. Koska vielä tuolloin vasta keräilin nukkekodin kalusteita hyllyyn eikä varsinaisesta nukkekodista ollut vielä tietoakaan, oli lahja oli todellinen superyllätys ja lämmittää mieltä vieläkin.
1302325.jpg