Kukkamäen perhettä lähellä asuvat isovanhemmat Agatha ja Kaarlo Lillebacka vierailevat usein poikansa perheessä. Mieleinen oleskelupaikka on perheen kotoisa olohuone. Kaarlo lukee maailman uutisia New York Timesin sivuilta.Etusivulla kerrotaan uudesta Amerikassa suunnitteilla olevasta valtamerialuksesta.

Ajatus Titanicin rakentamisesta sai alkunsa vuonna 1907 Laivanvarustamo White Star Line oli vaikeuksissa, sillä sen kilpailijat menestyivät sitä paremmin suurempien ja ylellisempien risteilyalustensa vuoksi. Ollessaan illallisella Harland & Wolffin puheenjohtaja lordi Pirrien luona White Star Linen toimitusjohtaja J. Bruce Ismay ja Pirrie suunnittelivat kolmen uuden laivan rakentamista,joiden tärkeimmät valtit olisivat nopeuden sijasta suuri koko ja ylellisyys. (

http://fi.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic)Agatha katselee perheen valokuva-albumia. Hän on luvannut maalata Johannekselle symtymäpäivälahjaksi sukukuvan ja valokuvista pääsee hyvin suunnittelun alkuun.
1378486.jpg

Kokonaiskuva olohuoneesta. Kukkamäen perhe on täynnä taiteen harrastajia ja se näkyy myös olohuoneen seiniltä, jotka ovat täynnä tauluja.

1337513.jpg

Yeisnäkymä kahvihuoneeseen johtavalle ovelle päin. Sohvapöydällä on on perheen yksi aarteista, gramofoni, jota varsinkin Lilja-tytär ahkerasti soittelee.

1337507.jpg

Takan reunalla on siskoni tekemät kynttilänjalat.

1378485.jpg

Sohvalla oleva kaunis ristipistotyyny on tuominen viime kesäiseltä Unkarin matkalta.

1378481.jpg