Keskustelupalstoilla olen huomannut usean henkilön kyselleen, että minne kaikki nukkekotiharrastajat ja ennen niin ahkerat kommentoijat ja blogien päivittäjät ovat yht´äkkiä kadonneet. Luulen että syynä on kevätaurinko. Itse huomaan, että vaikka ei harrastusinto ole mihinkään kadonnut, tuo kevät niin monta muuta tekemisen paikkaa, että mineily jää pakosta vähemmälle. Toisaalta olen myös tehnyt sen huomioin, että talven hämäinä iltoina ja sateisina päivinä (siis tuiskuisista ei voi tämän talven osalta puhua) on helpompi uppoutua miniväkerrykseen tai tietokoneen ääreen. Olen ollut havaitsevanani perheessäni lievää ja vähän ankarampaakin vihjailua siitä että eikö aurinkoisena päivänä ja valoisana iltana voisi tehdä jotain vaikka ulkona....
Onneksi sykysy tulee pian ja taas on aikaa väkertää minujuttuja (apua ei saa lyödä, nythän on siis vasta kevät, pidetään pitkä ja lämmin kesä rauhassa ja kerätään ideoita varastoon!)
Näin keväällä muuten huomaa miten eri vaiheessa kevät on eri puolilla Suomea. Viikko sitten tällä meidän korkeudellamme Kuopion seudulla ei vielä mikään vihertänyt,mutta Helsingissä oli jo kesä. Nytkin on ollut joka yö pakkasta ja muutama haalea krookus ja tulppaanin alku yrittää puskea kukkaa. Nurmi tosin vihertää vähän, mutta kylmää on!!!

1561339.jpg