Olin sopinut jo keväällä, että tekisimme veljentyttäreni Vilman kanssa talon hänen Bratz-nukelleen. Aikani asiaa mietittyäni päädyin helppoon tapaan rakentaa, isoon pahvilaatikkoon. Ullakolta löytyi ammoin ostetun imurin laatikko ja talo alkoi hahmottua.
1794373.jpg

Taloon tuli tässä vaiheessa kaksi huonetta. Vilma totesi sen tosin heti kättelyssä liian pieneksi, joten toinen iso laatikko on hakusessa, jotta saamme taloon yläkerran. Ulkoseinät maalasin Vilman toiven mukaisesti vaaleansinisiksi.
1794378.jpg

Vilma valitsi lattiamateriaalit ja seinien värit. Tässä työt ovat siinä vaiheessa, että kalustaminen voi alkaa.
1794396.jpg

Keittiöön valmistimme Vilman kanssa hellan, pöydän ja tuolin. Hellan teimme pahvisen kastikepurkin ympärille. Hieno kivipinta on kontaktimuovia ja uuninluukku purkin kannesta. Valitsinnappulat ja hellalevyt ovat napeista. Moderni lamppu on kehitelty pienen taskulampun sisuksista.Pratz-neiti asustaa taloa ison berhandilaisen kanssa.
1794401.jpg

Olohuoneseen tulee vielä lisää sisutusta, mutta jo nyt talon asukas voi istahtaa sohvan nurkkaan katselemaan talutelevisiota.
1794409.jpg

Vilma taiteili itse olohuoneen taulut.
1794417.jpg

Televisiossa on menossa elokuva Risto-Räppääjä ja Nuudelipää.
1794425.jpg

On ihanaa tehdä askartelua lapsen kanssa. Tavoitteena ei ole saada aikaan täydellistä jälkeä, vaan leikkiä eletään rakentamisen ja suunnittelun keskellä. Vaikka valmista oli tultava nopeasti, kaikki rakenneratkaisut hyväksytettiin Bratz-nukella. Nukke myös koekäytti kaikki valmistuvat huonekalut ja lausui niihin rakentavia parannusehdotuksia. Sovimme Vilman kassa rakentavamme yhdessä myös jatkossa, sillä tässä kodinrakennuksessa ei särjetä ihmissuhteita eikä paleta loppuun vaan tällainen päivä antaa iloa ja valoa moneen arkisen harmaaseen hetkeen.