Monet minun nukkekotijuttuni odottavat idean etenemistä ja niin tämäkin pienoishuone. Ostin Paavo ja Riitta- nuket pari vuotta sitten kirpputorilta ja heti syntyi ajatus pienen tuvan rakentamisesta.

Tuvan seinät valmistuivatkin siinä samassa, mutta siihen työ jäikin. En millään keksinyt, millaisen uunin tekisin, kunnes apu tuli ystävältä. Huomasin Sirkan joulutervehdyskuvassa juuri selaisen uunin, joka sopi tähän tupaan. Otin siitä mallia ja niin tupa syntyi sitten parissa illassa. Kiitos Sirkalle ideasta


Olen sisustanut tupaa joulukalentereista saamillani aarteilla. Pöydän ja penkin tein itse ja olen edelleen sitä mieltä, että puutyöt eivät ole vielä oikein hallussa.


Pirtissä asustaa myös topakka hiirikissa, joka on huomannut tuvan nurkassa kutsumattoman vieraan.


Uunin alaosa on tehty kastikejauhepaketin osasta, piippu on muotoiltu aaltopahvista. Päällystin sitten uunin mannaryyneillä ja maalasin, liesiosa on maalattu hiekkamaalilla (vai mikä sen oikea nimi sitten onkaan...)


Lahjoitin tuvan läksiäislahjaksi Risuharjun palvelukeskukseen, jonka suojissa saamme edellee pitää Nukkiskerhon kokoontumisia.